Over Ons

 

Zelfstandige professionals hebben elkaar gevonden. Vanuit een kennisplatform creatieve en innovatieve oplossingen bedenken, die aansluiten bij wettelijke- en maatschappelijke ontwikkelingen. Vervolgens individueel onderzoeken, adviseren en uitvoeren. Daar zit de kracht van de HRO-Groep.

 

Meer dan 100 jaar verzamelde ervaring in Human Resources geeft het in- en doorzicht om theorie en praktijk optimaal te matchen.

 

Dit vertaalt zich in werkbare processen en procedures. De diversiteit van de associées geeft ons bovendien de mogelijkheid om alle HR onderwerpen in de breedte en diepte aan te pakken.

 

Onze nuchtere benadering leidt tot meetbare resultaten die ook praktisch uitvoerbaar blijven.

 

Dat is werkwijze van onze associées.

 

Het ontstaan van de HRO - Groep

De HRO groep is een kennisplatform voor specialisten en generalisten in Human Resources. In 2012 geboren vanuit het idee om kennis en ervaring te delen. Met onze uitgebalanceerde visie op maatschappelijke- en wettelijke ontwikkelingen leveren we innovatieve en praktisch toepasbare oplossingen voor bedrijven. Inmiddels kent de groep leden uit heel Nederland.

 

De ontwikkelde concepten worden door de associées naar buiten gebracht. Echter vanuit kwaliteitsstandaarden wordt de continuiteit van projecten geborgd. Hiermee staat de dienstverlening aan de relatie voorop en is gegarandeerd.

 

De HRO-groep is een platform waar ervaren professionals in Human Resources aan kunnen deelnemen.

De HRO-Groep bestaat momenteel uit:

Klik op de naam voor meer informatie en contactgegevens.

 

Arnold Hofman

Werkt inmiddels al weer 15 jaar als zelfstandig ondernemer. Zijn werkzaamheden bestaan uit zowel projecten als interim opdrachten met accenten op HR advies en -management en op arbeids- en ontslagrecht. Branches waarin Arnold actief is (geweest) zijn o.a. installatie- en beveiligingstechniek, gezondheidszorg, foodindustrie, technische dienstverlening en -maakindustrie.

 

Frits Smits

Heeft lange ervaring in meerdere HR-disciplines. Dat maakt dat hij snel ziet hoe de hazen lopen en daarmee weet hij snel veranderingen te realiseren. Daarnaast worden cases nuchter benaderd. Credo: Een goed advies past op één A4-tje.

 

Peter ter Velde

Is een zakelijke en resultaat georiënteerde HR leider met ruime nationale en internationale ervaring, w.o. als expatriate. Een HR generalist met passie voor Talent- en Performance Management. Heeft tevens enkele fusies en overnames in goede banen geleid en is vertrouwd met CAO onderhandelingen.

 

Jan Verstegen

Na een loopbaan in de techniek heeft Jan zijn draai gevonden in Human Resources Management. Zijn specialisme is organisatieontwikkeling, loopbaanbeleid en performance management.

 

Naast de hier genoemde associés participeren andere vakgenoten in de groep. Zij leveren waar nodig een specialistische bijdrage of algemene support bij grotere projecten.

 

De HRO-Groep is een kennisplatform van HR professionals.

Zij volgen ontwikkelingen die van invloed zijn op het vakgebied en vertalen die in concepten die vanuit de eigen onderneming bij klanten wordt geïmplementeerd.